REMÉNY-HANG

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. (János 3:16)

Szűz Mária üzenetei

bunbanat.jpg

A Szűzanya medjugorjei felhívása:

Drága gyermekeim!

Személyes megtérésre hívlak titeket. Ez a ti időtök. Nélkületek a jó Isten nem tudja megvalósítani a tervét. Drága gyermekeim, növekedjetek nap-nap után az imán keresztül, hogy közelebb jussatok Istenhez!

439857hze1vgnqaz.gif

A bűnbánat gyakorlata


- Édes jó Szűzanyám, köszöntelek! Mit bízol ma rám?

- A bűnbánat gyakorlatát. Mi is a bűnbánat?

Kezdjük azzal, mi is a bűn! Olyan cselekedet, szó, gondolat, amely vét a Szeretet /nem-bántás, segítés, megbocsátás/ ellen, s ezzel másnak, felebarátnak vagy saját magának árt. Ez lehet szándékos, vagy akaratlan, nem-tudásból (tudatlanságból) való is. Amikor szembesültök vétkeitekkel, avagy bűneitekkel, a Szentlélek a lelkiismereteteken keresztül rámutat, mit tettetek (gondoltatok, mondtatok). S akkor ti, akik már ismerik a Szeretet törvényét, Jézus tanítását, átélitek azt a bánatot és fájdalmat, amit Atyátok, Jézus s mi is érzünk a szeretetlenség hatására. S ekkor megszülethet bennetek a bűnbánat, amikor szívből bánod vétked, bűnöd. Amint átgondolod, hogy mit is okozott helytelen cselekedeted (bár sokszor nem is látod minden következményét), szánod-bánod, szeretnéd meg nem történtté tenni. Ez egy köztes állapot a bűn és a bocsánatkérés között, s lehetőleg nem szabad sokáig tartania. Kérj bocsánatot minél előbb!

Attól is, akit megbántottál, s a Mennyei Atyától is, Szent Fiam nevében! S ha ezt megtetted, úgy hidd el, hogy Mennyei Atyád olyan szerető, mindent-adó Atya, hogy a megbocsátást is megadja. Jézus azt mondja, hogy a bűnösökért jött, hogy megszabaduljanak a bűn fogságából. Ilyen fogságot jelent az is, ha nem tudod lerakni a bűnöd, s elengedni. Verdesel a bűnbánatban, s már ez betegíti meg a lelked. Depresszióba esel, nem hiszel abban, hogy valóban megbocsátott Jézus, s hogy tiszta lappal mehetsz tovább.

Minden nap vizsgáld meg aznapi viselkedésed!

  • Minden helyzetben jézusian viselkedtél?
  • Nem bántottál, segítettél, megbocsátottál?
  • Odafigyeltél felebarátodra és tenmagadra?
  • Elvégezted tisztességesen a feladataidat?
  • Nem ítélkeztél, szóltál meg mást a háta mögött?
  • Betartottad a tíz parancsot?
  • Szeretted az Istent teljes szívedből, teljes elmédből, teljes lelkedből és minden erődből?
  • Szeretted a felebarátodat IS, TENmagadat is eléggé?

Ha felismerted, ezek a mindennapi lelkiismeretvizsgálat szempontjai, kérdései. Felelj becsülettel magadnak, majd ha őszintén megbánva Szent Fiamhoz fordulsz bocsánatot kérve, megkapod a feloldozást.

„Menj, és ne vétkezz többé!" - mondta Jézus a bűnös asszonynak. /János 8:11./ S az asszony megtisztulva és megtisztult lélekkel, megkönnyebbülve, bűnének terhét letéve tudta folytatni életét, immáron Jézus tanítványaként.

Ő elhitte, amit mondott Jézus: „Bűneid megbocsáttattak!" S szívében azzal a szent elhatározással élt, hogy nem követi el azokat újra.

Vajon bennetek van-e elég hit, hogy tudjátok: ha megbocsátást kértek, akkor az úgy van, s már meg is kaptátok? Tobzódtok a bűnbánatban s a bűntudatban, nem tudjátok elengedni, beleestek az állapotszerű önsajnálatba! Pedig ez nem vezet sem jóra, sem előre a fejlődésben. Az állandó bűntudat megbetegíti a lelket.

Kicsinyhitűek! Miért hívtok orvost, ha nem hisztek a gyógyulásban?

Mennyi energiátokat elveszi a bűntudat, ezt bőven felebarátotokra vagy magatok fejlesztésére is szánhatnátok!

Nem olvastátok a HANG-ban, hogy napi 3-5 percet elég erre szánni? Az intenzív lelkiismeretvizsgálat és az őszinte bocsánatkérés már megtermi gyümölcsét, a belső békét! Hisz Jézus azt mondta: „az Én békémet adom nektek!" Még mindig nem hiszitek? Hogy tudjátok így teremni, megélni a Lélek gyümölcseit? Ha béke nincs bennetek, az öröm, szelídség, hosszútűrés, önuralom, jóság, hűség, szívesség és a szeretet sem tud megnyilvánulni bennetek!

S hogy merészelitek tisztátalannak mondani azt, amit Jézus már megtisztított? Tanuljatok már végre! Saját botlásaitok mindig leckék is egyben. Ha újra és újra elköveted ugyanazt a bűnt, vétket, de rálátsz, megbánod, bevallod, újra bocsánatot nyerhetsz.

Ugyan a következményeit is föl kell vállalnod a tetteidnek, így hát jobb, ha előbb tanulsz belőlük, mint később! Bár tudjátok, hogy az ISTEN-szeretőknek minden a javukra válik mégis jobb, ha minél előbb kéritek a Tanulékonyság Lelkét, hogy saját botlásaitokból is tanulhassatok, jobbulhassatok. Igen, időnként százszor is beleestek ugyanabba a hibába, de Mennyei Atyátok türelme végtelen...

Azt viszont ne feledjétek, hogy a megbocsátás feltétele a bűnbánat! Jézus ismeri a szíveteket, hamisságnak nincs helye. Nem fogadható el az a szemlélet, miként azt gondolja valaki: „Nyugodtan vétkezhetek, majd meggyónom és kész!" Ez nem jézusi gondolkodás és magatartás!

Jézus megbocsátott azoknak is a kereszten, akik nem kértek Tőle bocsánatot, sőt sokan azt sem fogták föl, hogy mekkora bűnt követtek el Isten fia ellen. Bűnbánatuk tehát nem történt meg.  Akkor miért tette? Önmaga miatt - egyrészt, mert így volt benne béke. Másrészt, mert a Szeretet egyik része a megbocsátás. E nélkül nem lehet szeretni. Tehát ebben is példát adott nekünk.

Az biztos, hogy könnyebb megbocsátanunk, ha valaki bűnbánattal kéri ezt tőlünk. A bűnbánatra mégis a vétkesnek (bűnösnek) van szüksége elsősorban, a megbántottnak pedig a megbocsátás képességére.

A bűnös megkapja feloldozását a bűnbánata, bocsánatkérése nyomán, s elnyerheti a békét. Miként a megbocsátani tudó is, mert beteljesíti a Szeretet törvényét.

Bocsássatok meg tehát szívből egymásnak!

- Köszönöm a tanítást, édes Szűzanyám!

- Menj békével! Neked is megbocsáttattak bűneid. Ne vétkezz tehát többé! Megáldalak a Békesség és a Tisztaság Lelkével. Vess keresztet!

- Dicsőség és hála Mennyei Édesanyám!  

- Köszönöm, hogy hallgattál hívásomra!

Mária

2010. május 12.


Médium: Deák Éva Mária
Kontroll: Szné Halász Judit


439857hze1vgnqaz.gif
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 21
Heti: 44
Havi: 461
Össz.: 95 224

Látogatottság növelés
Oldal: Szűz Mária üzenetei - Bűn, bűnbánat
REMÉNY-HANG - © 2008 - 2019 - remenyhang.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »